Africans i andalusos (Rac 1)

Em sap greu si fereixo els sentiments d’algun feixista però no crec que hi hagi cap diferència entre la immigració de Vic i la que vam rebre durant el segle XX provinent del sud d’Espanya. Crec que eren igualment gent pobra i estrangera, de cultura i aspecte diferent (i si no mirin fotos), i que el país tenia molts menys mitjans que avui per integrar-los. Vic té més d’un 20 per cent d’immigració. Això no és res. A l’Hospitalet la immigració va triplicar en 30 anys la població autòctona, després de la guerra. S’imaginen l’impacte en el paisatge i en els habitants que això va suposar? No, perquè mai no se n’ha volgut parlar. Només s’ha parlat de la part èpica de la immigració. Per això tothom continua utilitzant els pobres que arriben a Catalunya amb la mateixa barra de sempre. Jo no veig quina diferència hi ha entre un africà d’avui i un andalús d’ahir, perquè aquella immigració va aixecar Catalunya i aquesta és un problema. La immigració mai no ha estat un problema, el problema ha estat que, per baixos interessos, Madrid mai hagi permès que els catalans la gestionéssim, com seria lògic. Això ha fomentat dues demagògies funestes, la que la que només veu bé la immigració si serveix “para asegurar el sentimiento espanyol en Catalunya”, que deia el president Calvo Sotelo, i la que serveix per fer el mec amb els valors d’esquerra. A mi, que un alcalde miri de fer una política basada en l’experiència i no en la imbecil·litat col·lectiva, em sembla perfecte. Encara que s’equivoqués, li posaria una medalla.

Clica aquí!

34 Comments

·

Leave a Reply

 1. Sóc de Salt, 40 per cent d’immigració. No és un problema de qui la gestiona Enric. És un problema i molt greu d’habitatge. Tots els pobles del Gironés s’espavilen a construïr Polígons industrials durant anys, contractant mà d’obra barata igual que la construcció que ha petat.
  Això si, oferir habitatge social per aquests NO, que hi volem cases unifamiliars o com a màxim adossades. Oferir ensenyament públic als fills d’aquests que venen gràcies a l’imbecilitat del reagrupamemt familiar barat TAMPOC. A les escoles només hi volem gent del país i com a màxim russos encara que siguin fills del KGB(que són blancs).
  Tots els serveis que ha d’oferir una ciutat als seus empadronats han de ser “suportats” pels municipis com Salt.
  Ja era hora que un alcalde català, de CiU, tingués el parell de pebrots de dir prou. Encara que no sàpiga avui gestionar el merder que ha ocasionat la seva valentia. Ell solet ha provocat que els partits polítics per fi parlin del PROBLEMA DE LA IMMIGRACIÓ.
  perque fins fa poc pels que viuen a Palau, Sarrià, Pedralbes, Diagonal o van amb Audis tunejats la immigració era un FENÒMEN. [No és un fenomen és un tema que fa por d’abordar per la covardia dels polítics davant la demagògia que ve d’Espanya, sembla mentida que no ho veieu. La immigració toca el cor del que és una nació, qui es queda i qui se’n va i en quines condicions, per això és el fenomen tabú de Catalunya, el que fa més por de tocar. ]

 2. Home senyor Vila, la immigracio actual no-espanyola, ja sigui africana o d’arreu, crec que en part també està aixecant Catalunya. Com també crec que no tota la immigracio andalusa va aixecar-la.Anyway.
  A mi el que em sembla primordial es que cal que hi hagi arrelament, i l’arrelament al pais passa primer de tot per l’arrelament al barri o poble a on vius. Les mesures de l’ajuntament de Vic, facilitaran o dificultaran aquest arrelament ? No ho tinc gens clar [O el meu article deu és dolent, o vostè està molt infectat per la propaganda espanyola. El que comenta té més a veure amb els seus tabús que amb el meu l’article ]

  • Escolti Sr Agusti, podria algun dia escriure un comentari amb el qual hi pugui estar, ni que sigui minimament, EN DESACORD? Bravo!

 3. Per un cantó trobo magnífic que des de la política seriosa s’estigui començant a agafar el bou per les banyes amb el tema de la immigració. Felicitats, en aquest aspecte, a Vila d’Abadal. Si no ho fan els partits responsables ho faran Haiders, Saures, Anglades (bessó català de Haider, mirin fotografies) i Cohn-Bendits, i altres il·lustradíssims membres de l’ultradreta i l’ultraesquerra mitològica, que més que mirar pel benestar de la gent miren per la consecució del seu projecte ètnic per a Europa, tan hi fa si és monolític o multicultural.

  Per altra banda tinc els meus dubtes de que la decisió de l’alcalde de Vic, tot i que valenta i almenys, raonada, sigui encertada. Assumint la seva legalitat, cal tenir en compte que empadronar immigrants no significa regularitzar-los, i si un ajuntament no empadrona a tothom no sap quanta gent hi ha, i si no sap quanta gent hi ha no pot oferir els serveis que calen, i si falten serveis no sé què passa, però a França ho han solucionat incendiant barriades. No és una amenaça però és un risc. De la mateixa manera que la decisió de Vila d’Abadal no és una solució però és un principi en un país com el nostre en què fins ara la política immigratòria havia estat en mans d’irresponsables, espanyols i Sotelos en general i algun o altre fill de puta molt progressista.

  Ja és hora que a Catalunya deixem de pensar en la immigració basant-nos en si ens agraden o no les coloraines de les desfilades de Carlinhos Brown i ens plantegem de buscar solucions pensant en la nostra viabilitat com a societat lliure i justa.

 4. Crec que hi ha una frase en el seu article que porta a confusio tal i com està redactada i que potser m’ha fet malinterpretar el que vostè deia:

  ” Jo no veig quina diferència hi ha entre un africà d’avui i un andalús d’ahir, perquè aquella immigració va aixecar Catalunya i aquesta és un problema”

  Crec que hauria estat més clar escriure:

  “Jo no veig quina diferència hi ha entre un africà d’avui i un andalús d’ahir, perquè hom diu que aquella immigració va aixecar Catalunya i que aquesta és un problema”

  I si no és això el que vostè volia dir, llavors o jo soc realment tonto o vostè escriu a voltes força malament.

  No pateixi per les infeccions espanyoles,n’estic ben immunitzat des de fa molts anys. Respecte als meus tabus en relacio a la immigracio i la identitat nacional, vostè per ara no en sap res de res i com que no en sap res, faci el favor de no dir-ne res, que queda malament.

  Que passi un molt bon dia

  • Agustí, el problema és de gramàtica. M’hi jugaria un pèsol que l’Enric Vila volia escriure el següent: “Jo no veig quina diferència hi ha entre un africà d’avui i un andalús d’ahir, [no veig] per què aquella immigració va aixecar Catalunya i aquesta és un problema.” És a dir, “I don’t see why…” El problema és que el “per què” ha d’anar separat, és “why” i no “because”, per entendre’ns. Això li dóna sentit al text.{clavat]

   • La clau és que el “perquè” hauria d’anar separat, i no junt, i no si l’Enric Vila evita o deixa d’evitar la repetició (m’imagino que et refereixes al “no veig”). Hi ha un problema gramatical, altrament la frase no té cap sentit i aniria en contra del que l’articulista vol expressar. L’explicació d’OVA és la vàlida. No cal posar-ho en termes d’escriure béo malament, però hi ha un error gramatical que (i aquest és el problema) afecta la comprensió del significat. I punt.

   • Claro que no ves diferencias Enric, probablemente no veas nada más allá de tu ombligo. O diciendolo en un idioma que se entienda aquí. Lo siento si he escrito en español, pero si os molesta… bueno, más me molesta a mi que hablen de mi gente con desprecio. [Desprecio? Si tu menysprees els africans és el teu problema, noi]

    Buenos días.

 5. Gi: N’ hi ha que sou una colla d’ignorants pretenciosos i no teniu ni punyetera idea de res. Regrupació barata. Us hauria de caure la cara de vergonya. La nova llei de reagrupament permet als reagrupats treballar. Es això barat? Però quina colla de meuques, que no sabeu a on varen anar tots els exiliats després de la guerra civil? Doncs aquests que venen, colla de gripaus, són també exiliats, o us penseu que venen per gust? Són exactament exiliats econòmics, fugen de la pobresa, res més. Es això delicitiu? Voleu que juguem a que sigui delictiu marxar d’un pais per pobresa? Voleu ser Berlusconis. Els tanquem a la presó? els deixem sense treballar? Quina merda de colla de gripaus estem fets tots plegats….[Noctas bonic, calma, sembles una dona histèrica en ple enfonsament del titànic.]

 6. També ho semblaves Tú quan et varen tocar els teus amics. Molt natural per altra banda. Amb els meus no s’hi juga. La calma me la passo per la punta dels ous…. [Em sembla perfecte. Però observa que jo parlava de persones concretes, que coneixo i que tracto. No crec que tinguis cap amic personal a Vic. Prtegunto.]

 7. Si gestionar la immigració a la catalana és impedir als irregulars l’empadronament, llavors em fa fàstic ser català. Quedi claret que aquesta norma ve ideada per Anglada. Amb el temps s’ha anat digerint la seva idea. Com el nazisme. I tu contribueixes a legitimar-la, senyor Vila. Però molt de compte, això és una guerra i la guanyarem. No és aquesta una frase que ara està de moda? Doncs això. I sí, em toca de prop!

  • Justament, aquest és el tipus de debat sa i enriquidor que necessita la nostra societat per començar a assumir que hi ha una problemàtica i que l’hem de solucionar nosaltres.

   Parlar de la immigració no vol dir assumir les tesis del feixisme, i no parlar-ne és facilitar que el feixisme estableixi les tesis amb què es tracta la immigració. No empadronar els immigrants irregulars pot ser una mesura absurda, però no assumir que cal plantejar-nos bé això de l’immigracionisme és un suïcidi social.

 8. Catalunya no l’han poguda assimilar per la via de la repressió, i la immigració dels seixanta ha estat l’eina més eficaç d’espanyolització del país, i la d’ara afavoreix l’espanyolització lingüística i la minorització absoluta de la catalanitat. D’altra banda és curiós observar com els tants per cents més elevats de nova immigració es donen a les comarques menys afectades per l’anterior allau. Prefereixo que els catalans comencem a ser una mica fills de puta, com ho són tots els països seriosos, que no pas que desapareguem o quedem reduïts a una minoria tribal. D’altra banda la culpa dels nostres problemes no la tenen els immigrants sinó les condicions que hem creat perquè vinguin massivament. Segurament si no s’haguessin concedit tants reagrupaments ara la majoria que s’han quedat sense feina se’n tornarien al seu país o es buscarien la vida a una altra banda, però ara es queden amb tota la família a xupar de l’estat del benestar. I és lògic i racional que ho facin, però és insostenible per a un país com el nostre. Queda lleig dir-ho, però és la puta realitat.

 9. En primer lloc crec que és erroni començar amb el discurs de que hi ha molta gent que passa necessitats i que siguin tots benvinguts. Es evident que ara no podrien venir per exemple 50 milions de persones de cop a Catalunya i aguantar el nostre estat del benestar. Per tant hi ha tres preguntes molt simples.
  a) Quants immigrants necessitem per seguir prosperant a bon ritme ? 0 ?, 1 milió més ?, 5 milions més ?
  b) Quants immigrants estem disposats a acceptar més enllà d’aquest límit. És a dir, que estem disposats a perdre per acollir més gent de la que necessitem ?
  c) Que podem o volem fer per controlar el límit que considerem desitjable ?

 10. Jo vaig néixer a l’Hospitalet, i per tant, entenc perfectament què vol dir l’Enric. Els meus pares van casar-se a l’ermita de Bellvitge, quan tot allò eren camps, i en tornar del viatge de noces ja van trobar-hi màquines excavadores carregant-se el paisatge bucòlic per fer-hi els fonaments dels edificis obrers. A l’Hospitalet sempre m’hi he sentit reserva índia, per llengua i per cultura, i per això sempre m’he sentit millor a Barcelona, on puc parlar en català més enllà dels quatre carrers del centre, a diferència de l’Hospitalet. Per cert, Enric, a casa acabem d’enquadernar un llibre que va sortir per fascicles amb fotografies i relats del S.XX de la ciutat. Si el fullegessis encara pensaries que t’has quedat curt, amb el teu article.

 11. Noctas, no sé ni on vius, ni de què vius. Però em fa tota la sensaciò que ets un dels tants esquerranosos que no entens el missatge que vaig dir en el meu primer comentari del gran article de l’Enric.
  A veure si entens el que et dic amb un cas real:
  Africà nouvingut ilegalment fa 10 anys, el govern socialista imbècil del ZP li dòna papers. Com diria el Sala i Martin, cap problema (la immigració és la millor solució contra la pobresa mundial). SI, hi estic d’acord, però que treballin, que s’integrin, que lluitin per ser un català mes……
  Tornem al cas real:
  Aquest Mohammed que ja viu a Salt amb tots els papers en regla i que NO es vol integrar se li concedeix el reagrupament familiar BARAT. Saps perquè dic barat? (ignorant!) perquè farà venir la seva dona, la qual la farà anar tapada de dalt a baix, farà venir els seus fills als quals no voldrà escolaritzar més enllà dels 12 anys i a les seves filles les farà quedar a casa tapades fins al moll de l’os a partir del dia que tinguin la regla.
  D’aquests no en vull ni un d’immigrants…… al meu pais, NI UN.
  Vull en Mohammed que va venir fa 10 anys ilegalment, que parlava català al cap de 2 anys, que l’imbècil del ZP li va donar papers, que va començar posant totxanes en un carretò i ara és asistent social, o propietari d’un cafè, d’un basar o és propietari d’un taxi. Que va aprofitar el PUTU reagrupament familiar sense preguntar-li ni evaluar pel seu integrament al pais, el meu pais.
  D’aquests Mohammmed en vull tants com puguin millorar el sector serveis del meu pais, tants com puguin ser universitaris i potser el seu fill acabarà descobrint la vacuna de l’Alzeimer d’aqui 10 anys…..
  Aquest és el meu missatge.
  JA N’HI HA PROU DE SER BENEVOL AMB QUI NO ENS RESPECTE.
  Acabaré aquest article amb una altre frase totalment real. Un nen marroquí de Salt de 8 anys parlant sobre immigració, sobre païssos, diferències racials ens va dir un dia i en català:
  “ELS MEUS PARES VAREN VENIR A VIURE AQUI, PERQUE VOLIEN VIURE COM VOSALTRES. NO VOLIEN VENIR AQUI PER ACABAR VIVINT COM VIVIEM ALLÀ!”

  • Francament, preferiria tenir per veí el Mohammend que no pas a tu, que pel què dius i pel to que utilitzes, de segur que deus anar de bracet amb l’Anglada.

   Per començar, la proposta de Vic, si finalment tira endavant, només servirà per complicar una mica més les coses. Els immigrants que no es puguin empadronar a Vic, aniran a fer-ho a una altra ciutat. I les altres ciutats, per treure’s la patata calenta de sobre, faran el mateix. En un tres i no res tindrem una bossa de població de mida desconeguda, un autèntic sub-món. El padró municipal és molt útil per a conèixer l’abast del problema, si ens desfem d’aquest instrument serà com si ens poséssim una vena als ulls.

   En segon lloc, la immigració és un problema que va en davallada. De feina, a Espanya, no n’hi ha. L’arribada de pateres s’ha frenat en sec, les darreres estadístiques ho corraboren. Durant la darrera dècada ells han fet la feina que nosaltres no volíem fer. El mite de “ens volen robar la feina!” és, senzillament, propaganda neo-nazi sense cap contacte amb la realitat. D’immigrants irregulars, si no canvien molt les coses, no en vindran més. Regularitzar els ja tenim aquí i tractar-los amb un mínim de dignitat és una obligació moral, un deure de qualsevol ser humà que vulgui passar per aquesta vida amb el cap alt.

   I per últim, els immigrants no són culpables de res. Com a màxim són culpables d’haver caigut en un món injust que els ha fet marxar de casa. Això és tot. Ells no són els nostres enemics. Ens pot costar més o menys conviure plegats, però en tot cas no són un exèrcit que hàgim de vèncer. Si ens hem d’enfrontar a alguna cosa, uns i altres, és a aquest sistema que ens condemna a tots plegats a una existència miserables. Si t’has de barallar amb algú, baralla’t amb amb els que tallen el bacallà.

   • Veig Pelayo que tampoc has entes rés. Parlo de disgregar, per exemple els nens immigrants existents entre les escoles de la comarca. No pot ser que a una escola de Vic o de Salt hi hagi (per exemple La Farga) un 90 per cent de nens nouvinguts! com vols que aprenguin les capitals del món, si no parlen l’idioma?
    Parlo de les necessitats bàsiques i els efectes sobre els pressupostos municipals dels nouvinguts que el govern central no contempla en la merda de finançament que ha pactat el tripartit.
    Precisament no parlo de NO A L’IMMIGRACIÓ.
    Parlo de com es gestiona per part del Tripartit i de ZP. D’això parlo……..
    no em vingueu amb discursets socials si no coneixeu la tasca als ajuntaments.

 12. Tots els de la teva calanya, integradors professionals, pedagogs de pa sucat amb oli, alliçonadors paternalistes, sou tan tan curtets, tan poc imaginatius, tan secs d’esperit que a la més mínima voleu cal.lificar i ordenar a les persones amb termes Esquerranós o Pijoprogre i jo que sé quantes tonteries més. En el debat que planteges no hi entro perquè et faria miques….auuuu Gi que et donguin!

 13. Noctas, potser et penses que pel fet de ser segurament un funcionari aburrit, un habilitat de la Diputació de Barcelona que et paguen per ser militant tripartit, un llicenciat en filologia germànica que ha de treballar en un parking i tens temps per llegir i practicar la teva prosa, o potser pel fet de ser un metge inhabilitat, o potser pel fet de “fer miques” als pobres nouvinguts cibernètics com jo, o potser perquè “unquevigila” t’ha retratat i se t’han pujat els fums de les 4 cosetes boniques que et diuen, potser pel fet de ser un d’aquests o de la “calanya” esquerranosa, falsa progre i vividora, potser per tenir temps per deixar anar el teu discurset creus que teniu dret en tot. Ves a Salt, ves a Sta. Coloma, ves a Vic, ves a Girona barri de sta Eugènica o Germans Sabat. Busca nouvinguts integrats!!!!
  No vols entrar al debat perquè no en tens ni idea de la realitat que viu l’alcalde de Vic quan un veí català (es digui Vila o es digui Fernández) va a l’ajuntament per preguntar per avantatges pels jubilats en transport public i es troba que te davant seu 30 immigrants fent gestions.
  Els ajuntaments que no són del nivell com el que tu vius, estan desbordats. DESBORDATS…….
  Desperta amic Noctas! i fes fora els teus amics del Tripartit.
  “que et donguin???????????”
  ves a plorar al Periodico!

 14. Un article excel.lent. Es veritat, això de la immigració ja ho hem viscut i ho patim. De fet, si la immigració de l’època franquista hagués estat marroquina, almenys hi hauria una diferència radical i molt visible entre els membres de la nació i els de fora que s’hi han instal.lat. Tal i com a anat la cosa, resulta que els catalans hem quedat reduïts a una minoria i es barreja tot.

  Però el problema ja el va diagnosticar amb claredat, el 1935, l’economista i demògraf Vandellòs. L’any 2000, va deixar escrit, una altra nació haurà pres el lloc de la catalana. La causa, la prosperitat econòmica que atrau estrangers, ahir espanyols, avui marroquins, romanesos, etc. La “solució”, que un parell de generacions renunciessin a aquest benestar econòmic. Ha estat la sort de Portugal que hagin estat pobres fins fa poc.

 15. I els referèndums no varen ser una imbecilitat col.lectiva, no. Varen ser una cosa molt, però molt seriosa, tant que els irregulars varen poder votar i ara no els deixen empadronar-se per portar els seus fills a l’escola….és fastigós. I tu ves donant medalles xato, tu dedica’t a donar medalles i a sobre que et vagin aplaudint les gràcies!

  [Els referendums no van ser una imbecil·litat col·lectiva des del moment que la gent que els va promoure va pagar-ne el preu (fins i tot jo hi vaig posar quartos). Només es va permetre el vot als empadronats, sense fer diferència de nacionalitat, perquè la nació tècnicament no existeix. En tot cas, tu t’estàs barallant amb l’actor equivocat. El dia que la gent com tu entengui això, tots serem més feliços. Jo poso medalles a la gent que intenta alguna cosa, que en aquest país és molt. No tinc ganes de veure l’anglada corrent per catalunya, com abans de la guerra vam tenir el lerrouxisme i la FAI, tros de borinot.]

 16. Tu poses medalles a qui aprova deixar d’empadronar als irregulars. I les poses només perquè ha intentat una nova forma de gestió distinta a la espanyola i les poses malgrat puguis saber que la mesura és equivocada. I em faria gràcia la frivolitat sinó fos perquè aquí juguem amb bens de primeríssim ordre, bens tant importants com les necessitats bàsiques de l’individu. [Mira, si tu creus que jo sóc un frívol, jo crec que tu ets saltimbanqui intel·lectual que vens una superioritat moral que no tens, només perquè ets un fill d’immigrants una mica espavilat que sap gargotejar el català. És a dir que ets un egoista de cap a peus, amb retòrica d’ateneu obrer. Encara diria més, ets un espanyol segons la definició del senyor Trueta: un espanyol és un paio que llegeix tres pàgines d’un llibre el tanca i es posa a donar lliçons. T’agrada? Doncs au, ves a cremar esglésies en nom de la llibertat]

 17. Ho veus Noctas com no has visitat cap de les zones on t’he dit abans……
  Has dit “bens tant importants com les necessitats bàsiques de l’individu”. Noctas, a Vic ja no en poden oferir més!!!!! A Salt tampoc!
  En canvi a Menlleu creen polígons industrials que atreien a més immigrants que anaven a viure a Vic, portaven els seu fills a les escoles públiques de Vic i els CAP de Vic quedaven saturats. Mentrestant Manlleu amb els impostos dels polígons creen més riquesa per als “seus catalans”.
  estem del mateix costat i no t’enteres que el que diguem és que per fí algú ha tingut els pebrots d’enfrontar-se amb els que prenen decisions de veritat: ELS PARTITS POLÍTICS. No he dit els polítics!!!! he dit ELS PARTITS POLÍTICS, els que segurament t’han fet càrrec de confiança, habilitat d’organisme supramunicipal o simplement ets el tècnic que va fer l’informe de les “xufles en cultiu a Catalunya” que el Tripartit va premiar en 12.000 euros.

 18. No tens arguments per rebatre’m perquè saps que l’article que vas escriure és una vergonya i no s’aguanta per enlloc. Això sí que és de saltimbanqui intel.lectuals. Fixa’t que qui reacciona ara com una dona en ple enfonsament del titànic, com una dona histèrica, ets tu. Fixa’t si se’n pot arribar a ser de saltinbanqui intel.lectual tildant a l’altre d’egoista. D’egoisme parlen les nenes en plena edat adol.lescent i no un paio que preten ser seriós. I no segueixo perquè et podria fer pupa i no soc tan dolent. Per cert un gran respecte pels satimbanquis… [No noctas, el que no tinc és temps.Ara: Egoista és la paraula; vampir, si la vols amb més color. ]

 19. Doncs espero la teva resposta, vaja l’espero si no vols quedar com un saltimbanqui . I ja que hi som em justifiques el perquè li fots medalles a l’alcalde de Vic. Ja ho veus, et xuclo la sang. Aquí ets tu l’intel.lectual seriós, no jo. Lo meu és un passatemps en hores de feina com les d’ara, en canvi la teva professió, el teu ofici, és escriure, és ser un intel.lectual de debò. Així doncs, espero resposta…

 20. “Aquí ets tu l’intel.lectual seriós, no jo.”

  Si ho arribes a expressar amb més claredat el món s’enfonsa. Jo encara hi afegiria que apart de no ser ni intel·lectual ni seriós ets pedant, superb, cridaner, histèric i pretenciós, i que malgrat que al teu blog hi apareixi alguna ironia bona de tant en tant, tens una incapacitat brutal per utilitzar el mínim de sentit de l’humor que es requereix a l’hora de mantenir una conversa.

  Quan amenaçar de destrossar-ho tot amb arguments que mai no arriben, exigir que et facin cas i fer esgarips com un porc per sant martí es converteixen en el motor d’un discurs -l’horror, l’horror.

 21. El horror, el horror, que escrivia Conrad a El Corazón de las Tinieblas., aquí, en aquesta frase hi ha amagat tot el fàsic per l’absurd de l’existència….quin pedazo escriptor, deu meu!

 22. Només una apreciació Enric, quan dius ” aquella immigració ( l´andalusa ) va aixecar Catalunya “,comets un greu error, més aviat la va enfonsar. Ja és hora que les coses es duguin pel seu nom.

 23. Ni les immigracions ni les emigracions són bones. Pregunteu als indis americans. Cada país ha de ser responsable dels seus èxits i els seus fracassos. Amb la immigració s’anul·la la llei de la oferta i la demanda que equilibra els sous entre empresaris i treballadors. Per a uns salaris justos els empresaris no han de poder fer venir treballadors de fora. Si un país no té fills i el seu model de societat i valors és estèril per més èxit econòmic que tingui és un fracàs. El mateix pels països que exporten població per enviar la gent sobrera fora.
  La immigració a Catalunya ha destruït la coherència social, ètnica, cultural i idiomàtica. A Catalunya no hi ha immigració hi ha genocidi. Visca la xenofòbia.

 24. Per el Toni.
  Els meus avis també es van cassar a l’Ermita de Bellvitge. Era al començament del segle. XX un lloc idílic amb un Català desaperagut. La varietat dialectal del baix llobregat i la seva fonètica i sonoritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *