El cap de turc (Rac 1)

Déu me’n guard de defensar Iniciativa. Per mi Iniciativa podria desaparèixer demà mateix. És un partit que concentra tota la inconsistència del país, tota la pedanteria, tota hipocresia i tota la irresponsabilitat. És l’infern empedrat de bones intencions. Els 500 anys de fer l’imbècil que lamentava Joan Sales, la combinació més pura i diabòlica del ventall retòric que ens ha dut sempre pel pedregar. El seu pas pel govern ha estat una exhibició de buidor i d’incompetència. El cas d’Horta de Sant Joan és només la cirereta d’una trajectòria exemplar. Cap partit representa tan bé la tradició de demagogs i d’intel·lectuals de casinet que Catalunya ha donat els últims 100 anys. Per això tots els partits tenen algun defecte d’Iniciativa i, en canvi, Iniciativa no té la virtut de cap partit. També per això, a mesura que el decorat cau, a mesura que el públic veu el rei despullat, a mesura que s’agreuja la crisi de credibilitat i s’estén el nerviosisme, els atacs contra Iniciativa augmenten. Els sistemes podrits sempre busquen caps de turc. Els partits, els diaris, els columnistes creuen que ataquen Iniciativa però en realitat s’ataquen ells mateixos, ataquen l’univers de banalitats i  sublimacions cofoistes que fins ara els ha justificat. Tot aquest linxament que pateix Iniciativa té emotius colors crepusculars. Veure el monstre devorant-se ell mateix com al final d’una pel·lícula. Potser prendrem mal, però tinc una certa curiositat per veure com acaba tot plegat.

5 Comments

·

Leave a Reply

  1. Crec que no hi ha ningú incapaç de fer algun acte virtuós. Fins i tot Iniciativa. Recordo que van comparèixer com a part acusadora al judici sobre la corrupció del cas anomenat Turisme. Per casualitat vaig trobar Saura en un ascensor i li vaig donar les gracies, com a soci d’Unió Democràtica de Catalunya.
    Crec que s’ha de lluitar contra la corrupció des de dins de casa teva i que és ben noble i necessari que els de fora, deixin el silenci comfortable i còmplice i denunciïn també la corrupció política.

  2. És cert que ICV ha estat pres per a molts comentaristes polítics com a ninot del pim-pam-pum. Però és que els ho han posat molt fàcil. Massa fàcil. Amb el seu “sostenella y no enmendalla”, amb el seu reiterat posar-se a tret, amb la seva candidesa dogmàtica i amb la facilitat que tenen per a simplificar, han donat un objectiu clar i definitiu per acabar amb el trist-partit.

    Han fet coses bé? Una d’elles era molt difícil d’aconseguir i els rèdits es veuran amb el temps: el prestigi dels Mossos d’Esquadra creixerà gràcies a la feina d’ICV.

    Més enllà d’això… el resum de la seva gestió és depriment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *