El talent de Nebrera

Molt bona l’entrevista, de dilluns, del Salvador Sostres a la Montserrat Nebrera. Però hi ha una cosa que no m’encaixa. No comprenc que una dona tan directa, tan valenta, tan independent i resolutiva, que pontifica amb tanta audàcia, se l’agafi amb paper de fumar quan li pregunten per la llibertat de Catalunya. Federalisme asimètric, diu. Diu la Montserrat Nebrera que la solució per a Catalunya seria un federalisme asimètric, que és el típic concepte eufemístic de l’esquerra per enredar analfabets. Després el Sostres escriu que la Nebrera té talent, i que no l’aprofitem. No ho sé. La comèdia del talent dóna molt joc a Catalunya. Dóna joc sempre que reforci l’eix esquerra-dreta i que contribueixi a pintar Catalunya com un país d’imbècils; és a dir, sempre que dissimuli que som un país ocupat. En els bons temps de Maragall, figures com la Nebrera, el PSC en treia una cada any. Si la Nebrera no sura no és pas cosa de Catalunya, igual que si un immigrant sense estudis pot arribar a president de la Generalitat no és pas perquè siguem un país especialment estúpid ni generós. En els països lliures, els immigrants es dediquen a fer diners, i la política acostuma a servir per a una altra cosa; així mateix, en els països lliures, les persones amb ganes de fer coses van a mesurar les seves ambicions a la capital, que és on hi ha el poder. La capital de Nebrera, mentre no digui el contrari, és Madrid. Per això no entenc què hi fa al PP de Catalunya, si pretén que la valorin pel talent. Seria com un futbolista que triés jugar a segona divisió i aleshores es queixés que li donen puntades de peu. A la província es fa el pedant i s’obeeixen ordres, i com a molt està permès el saqueig -quan els indígenes són tan ases com a València o les Balears. Per les filigranes, ja hi ha la capital. No acabo d’entendre per què Nebrera no ho veu, si és tan intel·ligent. El federalisme asimètric de Nebrera només demostra que PP i PSC són el mateix -rateta rateta, per més cuixa que ens ensenyis, no ens prendràs el pèl.

Entrada patrocinada per:

logo_rostiseria_boqueria

11 Comments

·

Leave a Reply

 1. 1. L’Artur Mas (CiU) la setmana passada i ara la Montserrat Nebrera (PP). Tots dos votarien ‘sí’ en un referèndum d’autodeterminació. Això em fa pensar en una citació anònima que diu: “Aixequem-nos tots hi aneu-hi.”

  2. No estic d’acord amb l’afirmació “en els països lliures, les persones intel·ligents i amb ganes de fer coses van a mesurar les seves ambicions a la capital”. No pas intel·ligents, no necessàriament les persones intel·ligents se’n van a la capital; encara menys a Catalunya. I no ho dic per mi. Ambicioses, potser sí.

  3. Penso que a l’entrevista hi ha bastant sabó per part de la Nebrera i una certa fascinació (eròtica?) per part del Sostres. Ara bé, aquestes entrevistes són molt bones.

 2. A mi la Nebrera sempre m’ha fet venir basques. El seu univers és clarament espanyol i espanyolista (el seu discurs del bilingüisme és repugnant), per no parlar del seu ultraconservadorisme (per cert, que es declari liberalconservadora és un oxímoron, és com si algú es declarés del Barça i del Madrid alhora). Ella va dir que votaria que sí a la llibertat de Catalunya, d’acord, però si el Sostres li hagués preguntat per la independència segur que hauria dit que no. No entenc com pot enredar a tanta gent, a can Sostres n’estaven encantats. Gran misteri.

 3. La declaració de la Nebreda sobre la “llibertat” de Catalunya em fa la impressió d’allò de “quan ho tingueu muntat em crideu”.

 4. Comentari molt interessant sobre el personatge.
  Ara… que el PSc treia una figura com la Nebrera en temps de Maragall… no ho recordo. Les figures psociates ni en temps de Maragall recorden remotament aquesta dona, amb qui pots estar més o menys d’acord però que es fa escoltar.
  Un aspecte no tingut en compte al comentari és que CiU mantingui la distància d’una forma o altra amb el liberalisme. La por a ser acusats de dretans pot ser un altre dels elements que fa que la Nebrera se situï on està situada.

 5. Ja ho tenim. Ja sabem ser irònics. Felicitats per aquest article a en Vila. S’ha de saber escriure bé per preparar tot l’article per la última fresa, i que tot i així, l’última frase resumeixi tot l’article i ho faci amb una gràcia absoluta i letal.
  Au, bones vacances a qui en faci.

 6. Nebrera no és un cas particular. Potser més sensata i comprensiva, eclèctica, etc. que la majoria, però noi, és la “fuerza de la sangre”; els gens, els origens -Jaen- pesen,obviament no ajuden a ser independentista, sentir-s’en. Com a tanta gent nouvinguda. Vet aquí el dilema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *