Maragall i l’Estatut

Diumenge, l’article de Pasqual Maragall a l’Avui. Veure Maragall mirant de guanyar-se amb quatre trucs emotius el públic que durant tants anys va menysprear, fa pena, com un amic que tornés afalagant-te molt temps després d’haver-te traït. L’expresident diu que si el TC toca l’Estatut organitzarà una manifestació. Diu que cridarà Serrat, la Marina Rossell i no sé quantes mòmies més dels seus temps daurats per treure la gent al carrer. Quina gent? No s’ha adonat que ja no és ningú ni representa res? No veu que al PSC cada dia es foten d’ell? Els únics que es podrien mobilitzar per una causa com aquesta són els independentistes i seria un suïcidi que els independentistes es mobilitzessin per l’Estatut. L’Estatut ja només interessa als qui pretenen continuar comerciant amb les il•lusions i les pors del país. Ara voldran que ens passem 10 anys més discutint sobre l’Estatut retallat pel TC. L’Estatut ja és mort, com més aviat ho acceptem millor. És important que comencem a pensar amb sinceritat i rigor, si no volem tornar-nos definitivament idiotes. Maragall és el paradigma del polític català que, pel simple capritx del seu ego, s’ha dedicat a embolicar el país en causes perdudes; és a dir, que fins i tot en cas de guanyar-les ens portaven al fracàs. Ni comunisme, ni federalisme ni nou Estatut. Hem perdut molt temps. Què vol ara, que anem a una manifestació per dissimular que no és ningú? El que ha de fer Maragall és reconèixer que, políticament, s’ha passat la vida equivocant-se i analitzar per què els quinquis del Llobregat li han tret la trona a tot un senyor de Barcelona com ell. Tots aquests fills de casa bona que han mantingut el prestigi a còpia de tirar pilotes fora i de polir-se el patrimoni familiar cada dia estan més acorralats. Per què deu ser? Si jo tingués pretensions de poder miraria d’aprendre bé la lliçó. Els talents s’han de jugar; si només penses a conservar el que t’ha vingut donat, és lògic que ho acabis perdent tot. Encara que sembli mentida, la llei de la selva és implacable amb l’excés d’egoisme i de vanitat.

16 Comments

·

Leave a Reply

 1. Bon article. Maragall (Pasqui) vol recuperar el prestigi perdut, una asimetria federal perduda en la nit dels temps del seu avi. La nostra decadència actual és fruit d’aquella història somiatruites.

 2. El que ha de fer Maragall és reconèixer que, políticament, s’ha passat la vida equivocant-se i analitzar perquè els quinquis del llobregat li han tret la trona a tot un senyor de Barcelona com ell.

  Sensacional frase i a més carregada de contingut,noi acabo de llegir el teu llibre de Josep Pla el nostre heroi, m’agradat, et considero prepotent, però ets bo, i tens un bon bisturí.
  Salutacions.

 3. Els catalans no es poden tornar definitivament idiotes perquè van neixer idiotes. Ho prova el fet que les seves grans patums siguin politics de tant poc nivell com en Maragall, en Pujol o en Barrera, i que els descarats votessiu Tremosa i fessiu campanya per aquest estatut i per en Mas. El mateix que dius d’en Maragall s’aplica a en Mas, en Duran, en Carod i en Puigcercos.

 4. La historia ens ha demostrat amb escreix, que no és bona la política del tot o res. A mi sí fá 15 anys em diuen que el 2009 els Mossos serian la policia de Catalunya, no m´ho hagues cregut. O el que va costar el 15% del IRPF, encara que ara sembli poc. I pensó que la prudencia no ens ha fet traidors.

 5. Puigcercós i Carod? no s’adona que son tres persones del tot diferents, amb interessos , formació i consciència res a veure!
  La gent del carrer no podem caure en el parany de que tots els polítics són iguals perquè no ho són. Si en teniu algun dubte mireu en directe qualsevol ple del ‘Parlament de Catalunya i observeu en Mas parlant, preguntat, i responent i alhora mireu en Montilla fent lo mateix. Els veieu iguals? si teniu una xic d’esperit de raonament ÉS IMPOSSIBLE Q

 6. QUE NO CAPTEU LA DIFERÈNCIA!!!SÓN MONS TANTS DIFERENTS COM EL CEL I L’INFERN…
  Això sí, la propaganda socialista és molt superior a la de la federació catalanista, perquè els primers utilitzen totes les estratègies per mantenir el poder arreu sense importar-los–hi els mitjans. Sinó observeu el Zaragoza,Iceta ,Serafini …i ho entendreu fàcilment. Només volen governar per tenir la clau de la caixa per crear vasalls.: els alts `càrrecs han augmentat malgrat l’endeutament de la Generalitat de més de 5.000ME. han reduit en alguns petits funcionaris.

 7. El Pasqui ha deixat sempre que els seus amics prgressistes del PSC, tinguessin barra lliure. Doncs ara, que n´accepti les conseqüències.

 8. Catalunya té problemes me´s importants que si retallen o no un Estatut que amb prou feiens va motivar al 40% de la població a anar a votar.

  Maragall ha estat el president me´s original de la Història de CAtalunya i el millor al calde de Barcelona!
  Segur que la MAnifestació es un exit si no s’omple d’adolescents cridaners amb estelades i samarretes descolorides de CArles Sabater!

 9. No hi haurà marxa enrera. Ens en sortirem. La llàstima és que a Espanya ho tenen encara més clar que nosaltres i ja fa anys que treballen per deixar-nos arruinats abans de marxar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *