Un altre suspens (Rac 1)

Diuen que en l’època feixista, en un examen de medicina, el catedràtic li va preguntar a l’alumne: 

– A ver, digame usted los huesos del cuerpo humano

En aquell moment els exàmens eren orals i, com que l’alumne no podia copiar, va respondre:

– Viva Franco! Arriba España!

El catedràtic va saltar de la cadira, va corejar les patriòtiques expansions i, més desfogat, va reprendre el fil.

– Los huesos del cuerpo humano, por favor.

– Franco, Franco, Franco! José Antonio. Presente!, va respondre l’alumne barrut.

Tots els intents del pobre catedràtic franquista per fer l’exàmen van ser inútils: “España, Una, Grande y Libre. Viva España!”, responia el patriòtic alumne a cada pregunta. I així va aprovar l’examen, sense saber on estava el fèmur ni, per descomptat, l’os de bertran

Doncs bé. Em pregunto què ha de passar a Catalunya perquè l’esquerra deixi d’aprovar exàmens a còpia de retòrica. Ara descobrim que aquesta esquerra tan preocupada pels problemes REALS de la gent, que promet fets i no paraules, que ha de salvar-nos de l’escalfament global i de la dreta, i que ens ho prohibeix tot pel nostre propi bé, té abandonats els protocols per protegir la població d’incendis, nevades, inundacions, vessaments químics i terratrèmols. Que tornin a l’escola i algú els prepari per respondre, com a mínim, aquesta pregunta:  Què és la frivolitat?

9 Comments

·

Leave a Reply

 1. Enric, molt bon article. Com de costum.

  Però aquesta vegada t’has deixat el més important. Dir a quin hospital treballa aquest -ja granadet- metge que no coneix els ossos, per molt que Franco fos un os bastant dur de rosegar… 😆

  😉

 2. Aquest matí a cal Basté (que més aviat és un bastó), el senyor Puigcercós ha dit que E no ha ajornat l’independentisme però que s’ha de tenir en compte els efectius que hi ha, que ells tenen “21 diputats al Parlament disposats a votar el tema” però que “hem de fer política”; els problemes reals de la gent com aquest que esmentes.

 3. MMMMM D’acord però no em crec l’anècdota! saludus., per cert ja sóc independentista ista ista ista!!! La demanda que li fotré al cònsul espanyol a Santo Domingo serà la meva particular guerra contra l’estat espanyol. Frívol? potser, però uns tenen la ploma per lluitar i d’altres una trista col.legiatura d’advocat…per cert els consulats no accepten els certificats d’empadronament en català dels reagrupants., el vaig enviar a Santo Domingo en català i vaig haver de tornar-lo a enviar en castellà perquè el malparit del cònsul no el va aprovar…en castellano coño! OSTIA SI N’ESTIC D’EMPRENYAT!

  • Si no fos perquè la teva sogra no en té cap culpa, et diria que ja t’està bé. I a sobre els envies una carta en dialecto. Hahaha. Benvingut al club, ara només falta que et reagrupis i ja veuràs que després de tu serà el torn de la sogra. Saludus, indepe.

   • jajajajaja Marc la meva sogra els té molt ben posats. Els ovaris vull dir. Va estar a la presó durant la dictadura de Trujillo i les va passar canutes. Després va fer medicina i el doctorat en pediatria. Em sembla que si visqués a Catalunya i es reagrupés seria un bon fitxatge….saludus!

 4. Curiosament avui ha surtit a Comarques, TV3,una mestratites, amb pinta de conèixer boscos i muntanyes només per les fotos, donant lliçons i justificant un altre mesura recaptatòria, com és la de rescat de la gent que es perd a la natura. Era Directora General de Prevenció d’incendis i inundacions! -algo per l’estil-. Que ho deixi pels bombers.

  Li debem pagar un sou arregladet. Que deu fer cada dia, al despatx?

 5. Què ha de passar? que hi hagi una economia realment lliberal, i això vol dir que hi hagi un règim econòmic adient i seguretat jurídica. Quan la classe mitjana pugui comprobar que es pot guanyar la vida fruit del seu esforç i mèrits, i no com ara, que sempre et topes amb els privilegis del gremi que sigui, o amb la manca d’escrúpols de tants barruts i malparits. Mentrestant, Catalunya i Espanya són uns terrenys dominats pels conservadors i els d’esquerra caviar, els quals col.laboren per mantenir l’status quo.

 6. La frivolitat i el ressentiment defineix clarament el tarannà de l´ideologia d´esquerres. I aquesta colla d´esquerranosos venuts fills de la gran puta, són el que ens governen. Ho sento, però ja és que no puc més.

 7. Octavi, no puc permetre que barregis l’ideología d’esquerres amb els que governen. Actualment son de dreta, i fan servir una simbología de tradició esquerrana per mantenir la fidelitat de cert sector del poble. Si alguns s’envolten amb la senyera, d’altres s’envolten amb la bandera roja o l’internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *