Un país deixat (Rac 1)

M’ha agradat que l’alcalde de Figueres hagi fet notar la relació que hi ha entre les burilles de tabac que s’han trobat a la zona de l’incendi i la quantitat de cases de barrets que hi ha a l’Empordà. Establir relacions sempre és arriscat però és la base de tota Civilització. Per què no hauria de tirar burilles al bosc, la gent? Per què ho diu la Constitució? Per què ho diuen uns polítics o uns articulistes que sempre tenen una excusa per ajornar les seves conviccions? La dignitat, que és la coherència que hi ha entre el pensament i el comportament, és una cosa que s’entrena cada dia i que es té en tots els àmbits o no es té. N’hi ha prou d’observar la urbanització de Catalunya per comprendre que els boscos estiguin plens de burilles de tabac. Igual que n’hi ha prou de conèixer la història del país per comprendre que tinguem una tradició prostibulària tan intensa. És com creure que els turistes i els bohemis fan pipí a les parets gòtiques de Barcelona perquè no hi ha prou policia. Les coses cal tractar-les en conjunt. Jo no he vist mai ningú fent pipí al casc antic de París. Però tampoc no he vist gaires francesos traficant amb la seva llengua o la seva bandera, o fotent-se del seu país. Les burilles són el reflex d’una Catalunya deixada que no té valor per respectar-se a ella mateixa. Un incendi es pot produir a tot arreu, però les burilles són el símbol d’un país falsament tolerant que fa dècades que posa el llistó baix per no exigir-se res.

2 Comments

·

Leave a Reply

  1. Ja era hora que algú ho diguès. Jo em passo la vida fotent-me en problemes per recriminar tota aquesta gentussa que embruten els carrers, pensant que aquí a tots ens és igual viure envoltats de merda. I si cal arribar a les mans. Ja n’hi ha prou de tolerància i d’anuncis ‘sigues net’. Cal acció directa, que estem a Catalunya fills de mala mare!

    • Ja, però no es poden posar normes per fer que la gent es porti bé. Han de voler, sinó acabarem per no distingir entre el que està bé i el que no…només sabrem el que està prohibit i el que està permès, i això serà nefast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *